اداره کل تشریفات
صفحه اصلی
غذاهاي سنتي اصفهان

بريوني

مشهورترين غذاي سنتي اصفهان بريوني است.  اين غذا بسيار لذيذ است و معمولا طرفداران زيادي در بين گردشگران اين منطقه دارد.  گوشت سردست يا گردن كه بايد كمي چرب باشد به همراه شش (جگر سفيد گوسفند) با نمك و فلفل و پياز كاملاً پخته مي‌شود و سپس استخوانها را جدا مي‌كنند. گوشت و شش را جداگانه چرخ كرده و كنار هم در ماهيتابه مخصوص، (بدون روغن) حرارت مي‌بيند. به هنگام سرو در ميان نان سنگك قرار گرفته و روي آنها دارچين ريخته مي‌شود.

خورش ماست

اگر براي ضيافتي بزرگ مانند جشن عروسي، ميهمان اصفهاني ها باشيد، ميان انواع دسرهايي كه سرو مي شود، خورش ماست يكي از گزينه هاي حتمي است. البته اشتباه نكنيد اين غذا اصلا شباهتي به خورش هاي ما ندارد و اجزاي اصلي اش را گوشت و البته ماست چكيده تشكيل مي دهند و نشانه اي از يك ميهماني اصيل اصفهاني است.

فرني

نوعي كرم كارامل سنتي اصفهان، اما به سفيدي برف

يكي از غذا هاي مكمل سنتي اصفهان كه مورد علاقه اكثريت ميهمانان قرار مي گيرد فرني مي باشد كه با شيره ي خرما يا انگور و گاهي مخلوطي از آن دو و يا گاهي با شكر مورد استفاده قرار ميگيرد .

گز

گز از شيريني‌هاي معروف و سوغات اصلي اصفهان است كه با كيفيت بالايي در اين منطقه تهيه مي شود و شهرت زيادي دارد. گز يكي از تنقلات شيرين معروف و سنتي ايران است. مواد لازم براي تهيه گز از شكر، سفيده تخم مرغ، مغز بادام، پسته، هل و گلاب ستفاده مي‌شود.

پولكي

پولَكي يكي از سوغاتي‌ها و شيريني‌هاي معروف اصفهاني است. براي تهيه اين شيريني مقداري شكر را با نصف مقدار شكر آب و اندكي سركه سفيد مخلوط كرده و به مدت 45 دقيقه روي اجاق مي‌گذارند تا طلائي رنگ شود و بعد با قاشق آنها را روي سيني مي‌ريزند و صبر مي‌كنند تا سفت شود. از افزودنيهاي ديگري مثل زعفران، ليموي عماني خرد شده، پسته، كنجد، پودر نارگيل و... هم در مايع آن مي توان استفاده كرد. البته اين يكي از روشهاي خانگي توليد پولكي است. روشهاي توليد صنعتي و كارگاهي آن متفاوت است.

تاریخ به روز رسانی: 1394/05/29
تعداد بازدید: 351
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0
ارسال نظرات
نام  
آدرس پست الکترونیکی شما    
توضیحات  
تغییر کد امنیتی  
کد امنیت  
 
كليه حقوق اين پايگاه متعلق به استانداري اصفهان ميباشد.
Powered by DorsaPortal